Skriven av en svensk Brysselkorre, är handboken full av tips, länkar och telefonnummer för att hjälpa en journalist att hamna rätt i EU-maskineriet.
Mångårig Europaparlamentariker för socialdemokraterna berättar om sina erfarenheter av EU och av hur hans eget parti har hanterat det europeiska samarbetet.
EU-journalist sedan många år som granskat svenska regeringar genom åren och finner en oengagerad partner till sina europeiska kolleger som ser nervöst på ett EU utan nej-sägaren Storbritannien att huka sig bakom.
Länge nestor bland svenska Brysselkorrespondenter. SVT:s förre korrespondent har åtskilliga personliga minnen att berätta om europeiska gräl och stora personligheter.
En reportagebok om migranterna, Europa och krisen.
Den återkommande slitningen i Europa – mångfald eller enhet? – och hur historien påverkar diskussionen än idag, av en docent och historiker.
Sveriges Radios Sydeuropakorre har skrivit boken om Frankrike idag med nedslitna förorter, vinbönder och Front National.
En EU-journalists berättelser om svenska massmedias EU-rapportering och hur en sammanhängande bild bestående av idel missuppfattningar kan växa fram om man inte kollar sina historier först.
I Ungern har främlingsfientligheten blommat länge men EU ser ut att inte kunna göra något.
En professor i rättsvetenskap diskuterar hur en stor politisk fråga kunde spåra ur och varför vi inte bör folkomrösta om euron igen.
Journalisten och en gång Luxemburgbon, berättar om de människor som skapade EU och varför de tyckte att det var så viktigt.
EU-kollen är en del av ett projekt som drivs av Medieinstitutet Fojo och som finansieras av Regeringskansliet. Förutom sajten, som uppdateras regelbundet med nya frågor och svar, arrangerar vi inom projektet kurser med resor inom EU och seminarier runt om i Sverige. Alla aktuella Fojo-kurser kan du hitta här.
EU-kollen lyfter fram aktuella frågor och redovisar både EU:s linje och Sveriges inställning. Här får journalister en kortfattad och tydlig överblick av frågeställningen och tips på vidare läsning.